Så søtt som kake-poesi kan aldri kaker bli

 

Mine to assistenter er på plass, og i dag bakes det serinakaker. Kakene minner meg om barndomsjul og alle oppgaver som skulle gjøres før julaften. Mamma lagde deig på kvelden og på ettermiddagen gikk vi i gang med å rulle pølse og dele opp i biter. Min oppgave var å trykke med gaffel på toppen så de ble litt flate. Deretter var det viktig å pensle med egg og strø på perlesukker og kanel. Mandelbiter som var hakket var også populært.  

Oppskriften er som følger:

250 gram hv mel, 2 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker, 150 gram smør (Melange eller Meieri), 100 g sukker, 1 pisket egg.

Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en stor bolle. Smøret bør være romtemperert så det blir lett å smuldre inn i deigen. Sukker og egg blandes inn. Bland deigen godt og legg den i en 2 liters plastpose i kjøleskapet til dagen etter. 

Den neste dagen legger du bakeark på alle brett til komfyren. Rull deigen til en ball, tilsett litt mer hv mel om du trenger. Del i4 og rull til pølse som er ca en finger tykkelse. Kutt biter som er ca 2 cm brede. Rull til kuler og plasser på brett. 

Trykk med gaffel og pensle med egg. Strø sukker, kanel eller hakkede mandler over.

Stekes på 200 grader midt i ovnen, ca 10 minutter. Avkjøl på rist

Kommentarer