Oppskriften er som følger:
250 gram hv mel, 2 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker, 150 gram smør (Melange eller Meieri), 100 g sukker, 1 pisket egg.
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en stor bolle. Smøret bør være romtemperert så det blir lett å smuldre inn i deigen. Sukker og egg blandes inn. Bland deigen godt og legg den i en 2 liters plastpose i kjøleskapet til dagen etter.
Den neste dagen legger du bakeark på alle brett til komfyren. Rull deigen til en ball, tilsett litt mer hv mel om du trenger. Del i4 og rull til pølse som er ca en finger tykkelse. Kutt biter som er ca 2 cm brede. Rull til kuler og plasser på brett.
Trykk med gaffel og pensle med egg. Strø sukker, kanel eller hakkede mandler over.
Stekes på 200 grader midt i ovnen, ca 10 minutter. Avkjøl på rist
Kommentarer
Legg inn en kommentar