Årets pepperkakehus skulle bli det fineste... Tenkte at kanskje jeg skulle prøve noen av de nye produktene til pepperkake baking. Jeg kjøpte inn ferdig tube med hvit pynt og "pepperkakelim", men siden jeg skulle ha veganske pepperkaker og vegansk pepperkakehus måtte jeg jo lage deigen selv. Jeg har bakt mange pepperkakehus, brukt brent sukker som lim, og dekorert med melis i plastposer. Jommen sa jeg smør, som det så fint heter i nynorsk ordboka! Spar miljøet for plasttuben og de ekstra kronene... Så i år blir årets pepperkakehus dedikert til mitt falleferdige uthus som nå har fått en ny fin vegg; og alle de andre gamle hus og gårdsbruk Norge rundt som står og råtner på rot. En dedikasjon til skrekk og advarsel.
Pepperkakene ble gode da, og trenger du oppskrift på gode veganske pepperkaker; eller melkefrie;
så kan du bruke denne som jeg vil anbefale fra Matprat:
Pepperkaker er noe de fleste ønsker å ha i kakeboksen og disse veganske pepperkakene er noe som alle kan kose seg med i julen. Oppskriften gir ca. 50 pepperkaker.
- Over 60 min
- Middels
SLIK GJØR DU
- Bland sirup, sukker og margarin i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen.
- Rør inn fløten. Ha i hvetemel, krydder og bakepulver. Bland godt.
- Ha deigen i en bolle med lokk og sett den i kjøleskapet til neste dag.
- Forvarm ovnen til 175 ° C.
- Strø et tynt lag med mel på bakebordet. Kna deigen sammen og kjevle ut til en cirka tre millimeter tykk leiv. Ikke bruk for mye hvetemel til utbakingen.
- Bruk pepperkakeformer til å stikke ut figurer. Etter hvert som figurene blir ferdige, legg de på en stekeplate med bakepapir. Børst bort overflødig mel før steking.
- Stek pepperkakene midt i ovnen ved 175 ° C i 8-10 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
- Sikt melisen og rør inn sitronsaft og vann til en tykk glasur.
- Fyll glasuren i en konditorpose og knyt igjen. Klipp et lite hull i det ene hjørnet når kakene skal pyntes. Dekorer etter eget ønske. La glsuren tørke helt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar