Ikke helt i vater

Det er lenge siden jeg har hatt tid til å oppdatere bloggen her for jeg bruker all fritid til å pusse opp kjøkkenet. Nå har jeg delvis kjøkken og hjemmekontor i spisestua, trener styrketrening og yoga på den lille plassen som er ledig på gulvet i stua, og når det har vært på det kaldeste har jeg også måtte sove nede på sofaen, også dette i stua. Det føles som en ekstra lang vinter i år, både på grunn av kuldegradene, men også på grunn av Covid og all alenetiden. 

Og nå holder jeg altså på med kjøkkenet...

                                           

Overskapet ble revet ned, taket ble senket og er ferdig listet, og kjøkkenventilatoren er flyttet til yttervegg slik at all matos kan gå rett ut gjennom lufteventil i veggen. Snekkeren som kom for å borre hull til slangen brukte en time på å komme igjennom lafteveggen, så her er det solid tømmer!

Midt oppi rehabiliteringen av mitt eget kjøkken fikk jeg spørsmål om jeg kunne ta meg en tur til Kongsberg for å se på et gammelt hus som noen jeg kjenner pusser opp. De trengte råd og tips, og noen som kunne hjelpe med å se helheten og få ideer. Jeg innså at jeg har vært heldig med mine gamle hus så langt. Ikke råte eller vannskader; og ikke rotter eller musebol. De som eide det gamle huset hadde tatt vare på gammelt panel, gamle møbler og laftestokker så det blir spennende å se ferdig resultat.

Det er ikke vanskelig å pusse opp et hus om alt er i vater. Har man et gammelt hus så nytter det ikke å skulle begynne å rette opp alt som er skjevt. Da må man inngå noen kompromisser. Jeg pleier å si at hverken hus eller eier er helt i vater når det kommer til gamle hus, det må litt galskap og forelskelse til.

Men for de som har kjøpt eller drømmer om et gammelt hus kan det komme godt med å starte med litt råd og tips hos bygg og bevar


Kommentarer