Små barn, små gleder, store barn - julegleder

Jeg har bestemt meg for å dele litt oppskrifter på veganske julegleder. Mange tror det er vanskelig å lage veganske alternativer, men med en god oppskrift går det lekende lett. Brente mandler i vegansk versjon passer også fint for de som ikke tåler melk. 

  • Kjøp to poser med mandler a 250 gram
  • Fyll opp et desilitermål med 1 dl vann, og tilsett i en kjele med 150 gram sukker
  • Varm opp til det småkoker og la det stå til alt sukkeret er oppløst
  • Hell begge poser med mandler oppi
Så er det bare å smøre seg med litt tålmodighet og røre jevnlig til mandlene er blitt gråaktig i fargen og det ikke er noe veske igjen i kjelen. 
Forsett å røre med lik varme på som tidligere. 


Når mandlene begynner å bli blanke og du ser at sukkeret har begynt å smelte, fortsett å røre.
Så tilsetter du vegansk smør. Du trenger ikke kjøpe dette på en spesialforretning, eller velge en dyr type. 
Her har jeg valgt å bruke Smørelett da jeg syntes det gir en god smak. De fleste dagligvarer har denne


Når mandlene er blanke, tilsett smør.
Jeg tilsatte en toppet spiseskje. 
Tilsetter du for mye smør kan det lett bli veldig fettete.
Noen liker å strø litt maldon salt på, men det kommer ann på smaken du ønsker.
Legg et bakebrett med bakepapir på og hell mandlene utover for avkjøling



Når de er avkjølt sørg for å oppbevare de i luft tett glass eller boks.

Ønsker dere alle en fin førjulstid med luke nummer 1 i "Jul i Skomakergata":



Kommentarer